3 minutes reading time (585 words)

#3 Fantastische Sportcomplexen Ter Wereld…

90

Gisteren werd bekend dat Oranje afscheid neemt van Huis ter Duin in Noordwijk en voetbalvereniging Quick Boys in Katwijk. Het Nederlands Elftal keert terug naar het vernieuwde KNVB sportcomplex. Wereldwijd staan er nog een aantal fantastische sportcomplexen…

In de afgelopen jaren heb ik verschillende blogs geschreven over de kans van gerichte breintraining en sportprestaties. Zo zijn er verschillende online games en tools die ervoor kunnen zorgen dat het brein getraind wordt. Er zijn dan ook professionele sportclubs/bonden die deze training als een toevoeging gebruiken om sporters nog beter te ontwikkelen. Dit zijn direct ook de clubs die een budget hebben om fantastische sportcomplexen te bouwen. Bij de volgende drie complexen ging mijn hart toch een stukje sneller kloppen:

#3 UFC

Kooivechten is wereldwijd razend populair. The UFC is een bedrijf dat deze gevechten organiseert en direct hier ook heel veel geld aan verdient. Om de vechters optimaal te ontwikkelen is er een 14 miljoen dollar performance institute gebouwd. Alle vechters mogen hier gratis trainen om in topconditie te komen. Het, in Las Vegas gelegen, trainingscomplex beschikt over de bekende octagon, een boksring, kracht- en cardioruimtes, een grapplingruimte, een mediaruimte voor 65 personen, een vergaderkamer voor 100 personen, een atletiekbaan, een kantine, lounge, slaapruimtes, kamers voor licht-, warmte- en koeltetherapie, zwembaden, sauna's en als futuristisch extraatje een röntgenapparaat van $100.000 dat naast botten ook vet- en spierweefsel registreert. Bekijk de onderstaande video om dit complex te bekijken:


#2 American Football..

Als tweede het Oregon Ducks football center. Dit complex (van 68 miljoen) beschikt over de nieuwste technieken en trainingsfaciliteiten. Alles is zo ontworpen en ingericht om sporters maximaal te kunnen trainen. Voor dat ik verder ga bekijk eerst het onderstaande filmpje:

Mijn eerste reactie was WAUW wat een gebouw. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat werknemers met tegenzin naar het werk gaan. Over alles is namelijk nagedacht, van de kleuren van het meubilair tot een indoor kapperszaak.

#1 Guangzhou Evergrande's Youth Academy

Misschien niet het meest luxe sportcomplex ter wereld maar wel een van de indrukwekkende. Deze voetbalacademie en school is gebouwd om de droom van Chinese president Xi JinPing waar te maken namelijk: Het winnen van de wereldbeker. Deze campus koste ruim 185 miljoen en beschikt over meer dan 2500 studenten. Op maar liefs 50 velden worden de Chinese kinderen getraind door 24 Spaanse coaches van de Real Madrid Academy. Naast alle voetbalvelden, schoollokalen, appartementen waar de studenten slapen beschikt de campus ook over een basketbal en volleybalveld, tennisbaan, zwembad en bioscoop. Bekijk het onderstaande filmpje en je zult je ogen uitkijken…

 Waarschijnlijk vergeet ik nog een aantal geweldige sportcomplexen. Ook in Nederland zijn er steeds meer luxe performance centers. Neem bijvoorbeeld het trainingscomplex van AZ of Vitesse. Maar ook Ajax, PSV en de KNVB hebben alle middelen ter beschikking om voetballers optimaal te ontwikkelen. "Wie bij ons in Zeist komt, ziet onmiddellijk aan onze velden, aan ons medisch centrum, aan de behuizing waar onze research zit, dat topteams hier thuis horen. En het Nederlands elftal al helemaal. Dit wordt ons thuishonk, zoals het dat in een ver verleden ooit ook was", aldus directeur betaald voetbal Eric Gudde (De Telegraaf, 2018).

Ook in andere sporten zijn er complexen te vinden die van alle faciliteiten voorzien zijn. De kans is groot dat clubs/bonden die met zulke faciliteiten ook het brein van de sporters gericht trainen.Helaas beschikt niet ieder bond of club over de bovenstaande budgetten, gelukkig is er veel creativiteit onder de hedendaagse trainers die ook zonder miljoenen euro's geldige trainingen kunnen inrichten, ook om het brein maximaal te ontwikkelen..

Het KinderSportbrein, een aanvulling op de ‘Race t...
Tip voor Trainer/Coaches: Train ‘Motor inhibitie’!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://sportbrein.com/