3 minutes reading time (519 words)

De SMARTFIT

8

Amerika is hét land waar elk jaar innovatieve producten op de markt verschijnen. Beter presteren is in de sportbranche de drive om nieuwe methodes te ontwikkelen die de prestaties nog weer verhogen. Het bedrijf SMARFIT heeft meerdere producten ontwikkeld om het sportbrein te verbeteren. 

In de markt van cognitieve trainers kan er een onderscheid gemaakt worden in online- en offlineproducten. AXON sports,Cogmed en EyeGym zijn online trainers waarbij iedere deelnemer via een PC of laptop zichzelf moet trainen. Hiernaast zijn er ook de offline producten zoals SMARTGOALS en de Fitlight Trainer. Deze producten kunnen gebruikt worden in sport specifieke situaties. SMARTFIT heeft verschillende offlineproducten om tijdens het sporten het brein te trainen.
Om je even een idee te geven wat SMARTFIT nu eigenlijk is: 

 Zoals je ziet heeft SMARTFIT verschillende producten ontwikkeld voor verschillende markten. Wat mij positief opvalt is dat het niet alleen voor topsport bedoeld is. De meeste cognitieve trainers zijn ontwikkeld voor topsport. Zoals je in het filmpje ook ziet wordt de SMARTFIT ingezet bij o.a kinderen tijdens gymlessen. Waarbij op plezierige wijze kinderen bewegen, met het neveneffect dat het brein ook geprikkeld wordt. De jeugd is dan ook een belangrijke doelgroep van SMARTFIT. Obesitas is in Amerika een groot probleem en SMARTFIT probeert met leuke oefeningen kinderen te laten bewegen. Ze omschrijven het zelf als:

"a large segment of the population fails to achieve anything close to necessary levels of exercise, in large part because the technology used in exercise does not match the technology that we engage with in our daily lives"

Daarbij is deze trainingstool ook bedoeld voor ouderen. Voor deze vaak 'vergeten' doelgroep is bewegen van cruciaal belang. Hiernaast worden de hersenen ook nog eens geactiveerd wat positieve effecten kan hebben op het dagelijks functioneren. Kortom SMARTFIT richt zich op verschillende doelgroepen, niet alleen op prestatiesporters, maar ook op kinderen en ouderen.

Er zijn verschillende soorten producten die ze op de markt hebben gebracht. In het filmpje is de SMARTFIT wand te zien. Daarnaast hebben ze nog een miniwand, digitale pionnen, de uitgebreide wand en er zijn verschillende combo's te bestellen.Elk product heeft verschillende LED lampen waarmee getraind kan worden. Met deze LED lampen zijn weer verschillende opties mogelijk. Zo kunnen er cijfers, symbolen of kleuren gebruikt worden. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos waar sporters, kinderen of ouderen mee kunnen trainen. Er zijn door SMARTFIT ook al 150 spelletjes bedacht die uitgevoerd kunnen worden bij verschillende doelgroepen. Alles is digitaal dus scores kunnen op een Tablet of PC weergegeven worden. Hierdoor is het ook mogelijk om een competitie-element te creëren.

Kortom met SMARTFIT is heel veel mogelijk. Hierin schuilt, in mijn optiek, direct ook het gevaar. Omdat er zoveel mogelijk is, is het lastig om te zien wat goed werkt en wat niet. Daarbij komt dat de SMARTFIT niet goedkoop is. Voor verschillende combo's ga je al snel richting de 10.000 dollar. Dit maakt het niet aantrekkelijk om het 'even' aan te schaffen. Wat ik wel weer positief vind is dat SMARTFIT een erg brede doelgroep heeft. Dus niet alleen de prestatie sporters maar het zet ook in op sportparticipatie en plezier. Later meer over soortgelijke trainers.

De reden waarom Richie Porte ten val kwam gisteren...
10 tips voor het Brein & Talentontwikkeling…

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://sportbrein.com/