3 minutes reading time (536 words)

Het Eindresultaat: Performance Field Longa’30

245

Eind April schreef ik een blog over de plannen van een gloednieuw Performance Field bij Longa'30. Bekijk hier het eindresultaat!  

Longa'30 is de voetbalclub uit het Achterhoeks Lichtenvoorde. De zondag hoofdklasse heeft niet alleen een duidelijke voetbalambitie maar ook een maatschappelijke. "We vinden het belangrijk dat alle inwoners van de gemeente verantwoord sporten en bewegen en willen als voetbalvereniging een belangrijke schakel hierin zijn", zo vertelt Marcel Eekelder, voorzitter van Stichting Accommodatie Beheer (SAB). Met deze visie in het achterhoofd is er een plan opgesteld voor een Vitaalsportpark. Het plan voor een Vitaal Sportpark sluit aan bij de Sportvisie van de gemeente Oost Gelre en is opgesteld in directe samenspraak met diverse partijen als verenigingen, welzijnsorganisaties, het onderwijs en het bedrijfsleven.

Om het plan van een vitaalsportpark te realiseren is er een werkgroep gevormd bestaande uit de SAB (Stichting Accommodatie Beheer Longa'30), Longa'30, Centrum in Beweging, Vario, ASC Sports en Sportbrein. Sporten beoefenen, cognitieve training, het stimuleren van motorische ontwikkeling, loopscholing, beweegonderwijs, uitwisseling van sporten. Het wordt allemaal mogelijk gemaakt door veel verschillende sport- en spelvormen aan te bieden op het multifunctionele sportpark. "Zo is er een beachveld waarop sporten als beachvolley, -tennis en -badminton kunnen plaatsvinden", licht Jasper Eppingbroek van Vario Fields toe. Het Lichtenvoordse bedrijf houdt zich bezig met het ontwerp en de realisatie van het ruim 1.250 m2 grote beweegpark. "Het kunstgrasveld wordt voorzien van verschillende figuren en belijning voor wendbaarheidstraining én op verschillende trainingsheuvels,- trappen en kunstgrasfiguren kunnen hier straks wendbaarheidstrainingen en loopoefeningen worden gegeven. Voor de cognitieve training en het stimuleren van de motorische vaardigheden zijn er smart goals. Het multifunctionele veld bevat daarnaast een hoge betonmuur, voorzien van verschillende graphics, een klim- en loopmuur en battle ropes voor krachtoefeningen."

Na maanden van plannen en bouwen is dit het uiteindelijke eindresultaat geworden: 

Als kers op de taart zijn er de SMARTGOALS. Deze permanente opstelling van de SMARTGOALS is de combinatie van beweging en gaming. Met de SkillGames kunnen gebruikers via een app worden uitgedaagd om prestaties en skills te verbeteren. Het grote voordeel van de SMARTGOAL poortjes is dat alle elementen uit de omgeving maximaal benut kunnen worden. Door scores of tijdsmetingen worden spelers nog meer uitgedaagd om lekker te gaan bewegen:

Daarnaast heeft oud Profvoetballer en Clubicoon Dave Bus (EasyTradeSports) voor twee extra Teqball Tafels gezorgd. Teqball combineert tafeltennis en voetbal en is een nieuwe game op een pingpong-achtige tafel met een vast net van plexiglas in het midden en zijkanten die aan de uiteinden aflopen. Spelers mogen alleen de voeten gebruiken om de bal naar de andere kant te krijgen.

Al met al is Sportbrein zeer trots om onderdeel te mogen zijn in realisatie van dit geweldige Vitaalsporpark met een PerformanceField (Beweegtuin). Wil je meer informatie over dit geweldige park? Bekijk dan ook de webstite: Vitaal-sportpark.nl

‘Soms ben je een klootzak’
Beïnvloedingstactieken en het Sportbrein

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://sportbrein.com/