2 minutes reading time (453 words)

MyBrainSolutions

28

 In het artikel van vandaag wil ik het hebben over MyBrianSolutions. Dit is een online tool dat geschikt is voor het trainen van executieve functies.

 My BrainSolutions is ontwikkeld in Amerika en naar Nederland gehaald door LerendBrein. Zoals de meeste braintrainers begint de deelnemer met een 0-meting. Voor de (neuro)psychologen onder de lezers is het vergelijkbaar met de CNSVS die afgehouden wordt. De deelnemer wordt getest in vier categorieën namelijk; denken, emotie, zelf regulatie en gevoel. Deelnemers worden vervolgens getest op de volgende onderdelen:


 Zodra je klaar bent met het Assessment krijg je een uitgebreid rapport toegestuurd waarin alles duidelijk staat vermeld. Het is af en toe ook wel confronterend om sommige uitslagen te lezen. Vooral omdat jouw resultaten vergeleken wordt met de rest van de wereld die ook het Assessment heeft gedaan. Het geeft dan goed weer waarin je jezelf kunt verbeteren. Later in het rapport wordt alles duidelijk beschreven dat goed te begrijpen is. Zoals bij elke executieve training is coaching erg belangrijk. Ook bij mijn BrainSolutions staat het voorgeschreven dat je begeleid wordt door een coach. Deze coach kan je precies vertellen hoe je de resultaten moet interpreteren.

Nu je een duidelijk rapport hebt gekregen ga je beginnen met de training. MyBrainSolutions schrijft voor om 3 á 4 keer per week te trainen 20 á 30 minuten per dag gedurende 5 tot 8 weken. Er is ook een app beschikbaar waardoor je ook onderweg je oefeningen kunt doen. De oefeningen worden per dag samengesteld en zijn specifiek geselecteerd op jouw Assessment. Het systeem kent 27 spelletjes in de bovenstaande categorieën. De meeste spelletjes zijn adaptief, dat wil zeggen dat het onthoudt hoe jouw score was en dat je verder gaat met waar je was gebleven. Op deze manier ben je dus echt aan het trainen. Bij sommige spelletjes is het ook mogelijk om zelf het level van trainen te kiezen. Er zitten ook oefeningen tussen die je helpen te ontspannen door bijvoorbeeld rustig te leren ademhalen.

Er is onderzoek gedaan naar het effect van MyBrainSolutions. De grootste studie die gedaan is een groep van 8500 werknemers, het liet een 18% daling in arbeidsverzuim en 29% toename in productiviteit zien. Er is dus wel degelijk wetenschappelijk bewijs voor deze tool. Al concluderend is het Assessment echt perfect om jezelf te testen. En ik denk met enkele aanpassingen kan het een prima sportprofiel van iemand weergeven. Je hebt veel vrijheid in spelletjes keuze dit kan een voordeel zijn op het moment dat je iets specifiek wilt trainen, zoals oog-handcoördinatie. Middels een app kan overal deze spelletjes gespeeld worden waardoor ben je niet gebonden bent aan een vaste PC. Deze braintrainer is ontworpen om executieve functies te verbeteren, en kan ook door voor sporters geschikt zijn. 

Cogmed
Kritische blik op 'Brain training'

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://sportbrein.com/