Skip to main content

Maatwerk

Anno 2018

De sport professionaliseert zich in een rap tempo. Door de technologische ontwikkelingen zijn er vele nieuwe trainingstechnieken bijgekomen. Het brein is anno 2018 een populair onderwerp in de wetenschap en vertaalt zich ook naar de sport toe. Door de moderne technieken is het voor onderzoekers goed mogelijk om de hersenen in detail te bestuderen. In 2011 werden er ongeveer 750 studies gepubliceerd over het functioneren van het brein. Inmiddels is dit al opgelopen tot 32.500 in 2017. De uitkomsten van deze onderzoeken geven ons een goed beeld van de wijze waarop ons brein functioneert in het dagelijks leven tijdens het leveren van prestaties. Deze nieuwe studies bieden ook enorme kansen voor sporters, coaches en sportclubs/bonden. 

Sportbrein denkt mee..

Sportbrein denkt mee met de trainers, sportclub, sportbonden en andere organisaties die prestaties willen verbeteren. Iedere Sport(er) is namelijk uniek en vraagt om een gerichte benadering. Wanneer je als sportorganisatie wilt kijken of verschillende wetenschappelijke breininzichten ook past bij jullie specifieke sport, dan helpt Sportbrein jullie graag! Een Sportbreintraject betreft altijd maatwerk: wanneer we een goede match zijn stemmen we samen af welke vorm het beste resultaat kan geven. Het gaat dus om de kennis die beschikbaar is in de wetenschap te koppelen aan de sport en de te leveren prestatie. Daarbij kunnen technologische middelen ingezet worden om sporters nog beter te trainen.

Ervaring bij..

Het eerste elftal
van SBV Excelsior
(Eredivisie)

Wie?

 • Sportclub
  Betaalvoetbalorganisatie Excelsior
 • Locatie
  Rotterdam
 • Jaar
  2018
 • Competitie
  Eredivisie
In opdracht van 

Hoofdtrainer Adrie Poldervaart

Projectdetails

Sportbrein helpt met de implementatie van SMARTGOALS bij Excelsior. Met gerichte oefenstof wordt het brein van de voetballers maximaal uitgedaagd. Dit past in de visie van hoofdtrainer Adrie Poldervaart die groot voorstander is van differentieel leren. Poldervaart zegt hier het volgende over tegen de Voetbaltrainer:  “Er zijn drie variabelen: het individu, de activiteit en de omgeving. Telkens als je een van deze drie variabelen verandert, beïnvloedt dat het leren van een speler en wordt op termijn de uitvoering daar beter van. De speler moet hetzelfde principe immers in een andere situatie toepassen. Dat werkt veel beter dan iemand telkens dezelfde oefening op exact dezelfde wijze te laten uitvoeren. "

Impressie:

Meer informatie?

Contactgegevens
Volg Sporbrein