Projecten

Sportbrein denkt mee met de trainers, sportclub, sportbonden en andere organisaties die prestaties willen verbeteren. Iedere Sport(er) is namelijk uniek en vraagt om een gerichte benadering. Wanneer je als sportorganisatie wilt kijken of verschillende wetenschappelijke breininzichten ook past bij jullie specifieke sport, dan helpt Sportbrein jullie graag!

Project Excelsior Rotterdam

Sportbrein helpt met de implementatie van SMARTGOALS bij Excelsior. Met gerichte oefenstof wordt het brein van de voetballers maximaal uitgedaagd.

Gerichte trainingen

Visie

De sport professionaliseert zich in een rap tempo. Door de technologische ontwikkelingen zijn er vele nieuwe trainingstechnieken bijgekomen. Het brein is een populair onderwerp in de wetenschap en vertaalt zich ook naar de sport toe. Door de moderne technieken is het voor onderzoekers goed mogelijk om de hersenen in detail te bestuderen. In 2011 werden er ongeveer 750 studies gepubliceerd over het functioneren van het brein. Inmiddels is dit al opgelopen tot 32.500 in 2017. De uitkomsten van deze onderzoeken geven ons een goed beeld van de wijze waarop ons brein functioneert in het dagelijks leven tijdens het leveren van prestaties. Deze nieuwe studies bieden ook enorme kansen voor sporters, coaches en sportclubs/bonden.

Recente Projecten

Performance Field Longa'30

Voetbalclub Longa'30 uit Lichtenvoorde krijgt voor het nieuwe seizoen een gloednieuw Performance Field.

Esport

Gerichte trainingen op het veld, meedenken met verschillende projecten, bloggen en nu ook druk bezig met een unieke E-sport Project.

Contactgegevens
Volg Sporbrein