Skip to main content

Kennisbank

Wat is Senseball?

Senseball is de bal die letterlijk aan een touwtje vastzit, waardoor je de bal in een korte periode vaak op verschillende manieren kunt raken.

Senseball oefeningen zijn gebaseerd op de coerver oefenstof. Het brein achter de Senseball is de Belg Michel Bruynickx, de auteur van Cogitraining heeft jaren ervaring aan de Leuvense Universiteit en was werkzaam als hoofd jeugdopleiding van Standard Luik en Manager in de Aspire Academy. De filosofie achter Senseball is het 'ritme' aldus Bruynickx in een interview met Sportknowhowxl:

"Het touwtje gaat ritmisch heen en weer en geeft het tempo aan. Via ritmische coördinatie leer je technisch veel meer, want het sluit aan bij hoe de hersenen functioneren en ga je een veel betere balbeheersing ontwikkelen"

De prijs van een Senseball is verschillend en de bal wordt veelal verkocht bij verschillende verkooppunten in Nederland en Belgie. De orginele Senseball is o.a te koop bij bol.com.

Lees meer over de voordelen en de verschillende vormen van Senseball? Lees dan de verschillende artikelen die gepubliceerd zijn in het Gratis E-book ‘Winnen door het Sportbrein’....