Over Sportbrein..

Sportbrein is er om jou te inspireren wat er allemaal gebeurt in het brein van een Sporter...

Filosofie

Sportbrein is er om jou te inspireren wat er allemaal gebeurt in het brein van een Sporter.Dit doen we door de nieuwste wetenschappelijke kennis te lezen, te onderzoeken, er iets van te leren en dit zoveel mogelijk te delen. Daarnaast traint Sportbrein op een unieke manier atleten, waarbij het verbeteren van het brein centraal staat.  Want in onze filosofie is uiteindelijk het brein verantwoordelijk  voor het eindresultaat…

Sportbrein in de Media

De Voetbaltrainer 240 (2019)

Timo Kleinhesselink (Sportbrein) over cognitieve training Het uitstellen van keuzes

Met Kleinhesselink praten we over dit werkgebied en met name over de meerwaarde wanneer spelers in staat zijn de keuze van de actie die zij willen maken, tot het allerlaatste moment uit te stellen.

De Gelderlander 2018

'Timo Kleinhesselink laat lichtjes branden'

Smartgoals doen hun intrede in het amateurvoetbal. Timo Kleinhesselink (26) uit De Heurne is een van de eerste trainers in de regio die er mee aan de slag ging. 

Timo Kleinhesselink

BSc, Sport Management

Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzoek gedaan in samenwerking met de Universiteit van Maastricht naar het effect van cognitieve training bij Profvoetballers. Dit heeft mijn ogen geopend en ben ik alleen maar enthousiaster geworden over de kansen van gerichte breinontwikkeling van sporters. Om mijn enthousiaste me te delen ben ik de blog Sportbrein begonnen.  Sportbrein is er om jou te inspireren wat er allemaal gebeurt in het brein van een Sporter. Dit door de nieuwste wetenschappelijk kennis te lezen, te onderzoeken, er iets van te leren en dit zoveel mogelijk te delen om jou als sportliefhebber te helpen groeien.

De afgelopen twee  jaar ben ik me volledig gaan verdiepen in de wereld van het brein en sporten. Zo heb ik ontdekt dat er vele cognitieve trainingsmethodes bestaan die specifiek voor sporters bedoeld zijn. Sportbrein houdt zich bezig met de vraag: hoe vertaal je dit naar de praktijk? Deze vraag is de basis geweest van Sportbrein Performance. De basis van Sportbrein performance is wetenschappelijk onderzoek naar cognitie en sport...

'Eye opener'

Let’s connect!

Zie mijn volledige profiel op Linkedin en Let’s connect!

Contactgegevens
Volg Sporbrein