Skip to main content

Workshop

Een keer trainen met SMARTGOALS?

"Verveling staat leren in de weg"

Bij Julian Nagelsmann  (Hoofdtrainer van Hoffenheim, Bundesliga) is elke training weer anders. Een reden is het voorkomen dat je automatismen traint. Een andere reden is het voorkomen van verveling. ‘Verveling staat leren in de weg,’ zegt Nagelsmann. ‘Als je een oefening op routine doet, dan leer je er nauwelijks wat van.

Dat dynamiek in de training steeds belangrijker wordt blijkt wel uit het interview (NRC, 2016) met Alfred Schreurder, assistent van Julian Nagelsmann hoofdcoach van Hoffenheim: „Net als de spelers de oefening doorhebben, doen we weer wat anders”, legt Schreuder uit. „We proberen de spelers in stress-situaties te brengen. Voorbeeld: we doen een positiespel met een verdedigende partij in het midden, met daaromheen vier doelen waarop de verdedigers kunnen scoren als ze de bal hebben. Alle doelen hebben een verschillende kleur. Hebben ze de bal veroverd, dan roepen wij bij welke kleur ze kunnen scoren. Door die veranderende omstandigheden moeten ze continu nadenken, wat vermoeiend is. Nieuwe spelers moeten ook erg wennen aan deze manier van trainen.”

Tijdens de Gymles

Tijdens de Sporttraining

Zonder SMARTGOALS

Mogelijkheden

Gymlessen

Bewegen is ook erg gezond voor het brein! Sportbrein geeft workshops tijdens Gymlessen met leuke brein en beweeg spelletjes. 

Sporttrainingen

Met SMARTGOALS kan het brein extreem goed geprikkeld worden. Ontdek en leer hoe het is om met deze tool te trainen!

Presentaties

Wil je meer weten over het Brein en Sport? Tijdens presentaties wordt er een koppeling gemaakt tussen de wetenschap en de praktijk

Train de Trainer

Wil je als trainer leren om ook het sportbrein te ontwikkelen?  Sportbrein geeft hier Train de Trainer avonden voor.

Wat krijg je?

Inzicht in de werking van het brein en de wijze waarop beslissingen tijdens de wedstrijd genomen worden. De theorie en de praktijk worden direct tijdens de workshop geïntegreerd. Zeer leerzaam en in de praktijk wordt met SMARTGOALS de oefeningen gedemonstreerd. 

Wat kost het?

Voor groepen boven 8 deelnemers: € 125,- per sessie (incl. smartgoals, incl. btw. excl. reiskosten á 0.25 per km) 

Andere samenstellingen? Vraag naar de mogelijkheden! 

Op welke locatie?

Sportbrein komt zo veel mogelijk naar je toe, op je eigen locatie. 

Meer informatie?

Contactgegevens
Volg Sporbrein