1 minute reading time (251 words)

360s Benfica

55

Voor de veldtest hebben we bij MVV-gebruik gemaakt van Loughborough Soccer Passing Test. Deze test is ontwikkeld om nauwkeurigheid van passen te meten. De LSPT meet de voetbalvaardigheden van spelers zoals passing, dribbelen, schieten en beslissingen nemen. Bij Benfica hebben ze de 360s ontwikkeld, een voetbalhal waar de mogelijkheden eindeloos zijn.

 De beste voetbalclubs van Europa doen alles eraan om spelers zo goed mogelijk te laten presteren. Ze investeren fors in technologische ontwikkelingen, zoals Benfica heeft gedaan. Benfica heeft een voetbalhal gebouwd waarbij spelers kunnen werken aan bijvoorbeeld nauwkeurigheid van passen.

Spelers staan in een hal met vier grote virtuele muren. Op deze muren kan van alles weergegeven worden. Hierdoor zijn de mogelijkheden van 'spelletjes' en opdrachten eindeloos. In de hoeken staan balschieters, zodra ze bal hebben geschoten ontvangen de spelers direct weer een nieuwe bal.

Benieuwd naar deze hal? Kijk het onderstaande filmpje:

De 360s zoals Benfica deze hal/machine noemt is in mijn optiek geweldig om niet alleen executieve functies te meten maar ook te trainen. De mogelijkheden die de schermen bieden zijn eindeloos. Neem bijvoorbeeld Cogmed de online trainer voor executieve functies. Een van de oefeningen bij Cogmed is patronen onthouden, dit is een oefening die letterlijk kan worden overgenomen. Spelers trainen op deze manier niet alleen nauwkeurig passen maar ook het werkgeheugen. Vestberg omschrijft in zijn artikel het belang van executieve functies en profvoetbal. De 360s is de perfecte tool om dit te testen en ook te trainen. Dortmund heeft een vergelijkebare hal gebouwd namelijk de Footbonaut. hier later meer over! 

Oefenstof ‘Omdenken’
Ooggymnastiek

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://sportbrein.com/