1 minute reading time (279 words)

Axon Sports

42

 In mijn zoektocht naar verschillende cognitieve trainers die specifiek geschikt zijn voor sporters ben ik Axon sports tegen gekomen...

Deze sportspecifieke trainer is ontwikkeld in de Verenigde Staten. Inmiddels heeft Axon sports zich ook gevestigd in Europa. Het doel van deze trainer is om het atletische brein te trainen, door specifieke spelletjes die gericht zijn op het trainen van executieve functies. Zoals patronen herkenning, beslissingssnelheid verbeteren en focus verbeteren. Hieronder een weergave van de factoren die ze proberen te trainen: 

Axon sport focust zich op verschillende sporten namelijk; basketbal, American football, honkbal, voetbal en rugby. Als ik de site bestudeer en filmpjes bekijk van Axon zie je dat ze gebruik van oefeningen in First Person. Ik bedoel hiermee dat atleten te maken krijgen met verschillende sportspecifieke situaties. Bijvoorbeeld in honkbal een situatie dat de pitcher een bal naar de slagman gooit. De slagman moet op het grote tv scherm aantikken waar de bal volgens mij gaat komen. Op deze manier kun je elke sportspecifieke situaties vaak achter elkaar trainen, waardoor je in wedstrijden situaties sneller herkent en je traint om sneller en nauwkeuriger een beslissing te kunnen maken. Ook gaat Axon gebruik maken van Virtual Reality om sporters specifiek te trainen. Het voordeel van Virtual reality is dat je spelsituaties nog gerichter kunt gaan trainen.

Ik kan niet oordelen hoe of Axon werkt ja of nee, het enige nadeel vind ik wel dat ik weinig wetenschappelijk bewijs kan vinden. Op de site staat wel dat er onderzoek is gedaan maar ik kan het vervolgens nergens vinden.

Het positieve voordeel is dat Axon traint echte situaties maar er vervolgens ook weinig te vinden over het daadwerkelijke effect.

Later meer over sportspecifieke cognitieve trainers.

Website:

https://www.axonsports.com/

Max Verstappen
MVV deel 2

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://sportbrein.com/