4 minutes reading time (749 words)

De 10 wijze lessen van Train Ugly

118

In mijn zoektocht naar wijsheden rondom het brein kom ik vaak terecht bij Train Ugly. Dit Amerikaans bedrijf is gericht op Mindset en Motorlearning. Lees hier alles over dit geweldige bedrijf en de 10 basisprincipes die ze hanteren..

Travor Ragen is eigenaar van Train Ugly, het bedrijf dat hij gestart is om mensen te leren over Mindset en MotorLearning. Het eerste wat direct opvalt is de tijger: dit dier staat centraal in de filosofie van Train Ugly. Travor maakt de vergelijking met een tijger die opgesloten is in een kooi en een tijger die in de wildernis leeft. De tijger die in de kooi opgesloten is krijgt alles aangereikt en hoeft nergens moeite voor te doen. Terwijl de tijger die in de jungle leeft moet vechten om te overleven. Maar wat zal er gebeuren als de twee tijgers van positie wisselen? Je kunt het wel raden natuurlijk, de opgesloten tijger overleeft het niet in de wildernis omdat hij simpelweg niets heeft ontwikkeld, terwijl ze fysiek dezelfde eigenschappen hebben. Echter de opgesloten tijger kan er niks aan doen dat hij opgesloten wordt. Travor gebruikt deze metafoor voor het dagelijks leven. De meeste mensen laten zich maar al te graag opsluiten in een kooi (Comfort Zone).Terwijl er ook een groep mensen en sporters bestaan die fouten durven te maken en daarvan leren. Bekijk de onderstaande video over de bovenstaande metafoor (In het Engels):

De tijger is de rode draad in de Train Ugly Filosofie, die 10 lessen van leren beschrijven:

1. We kunnen vrijwel alles leren (en echt goed worden).

We can learn (and get really good) at pretty much anything. Author

2. We leren het beste wanneer we aan de rand van ons vermogen zitten, een beetje buiten onze comfortzone - jungle-tijgermomenten.

We learn best when we operate at the edge our abilities, a little bit outside of our comfort zone – in jungle tiger moments.

3. Angst is normaal, het is goed, en het verdwijnt nooit echt. We hoeven niet bang te zijn, we moeten er gewoon voor zorgen dat de kans niet verloren gaat.

Feeling fear before a jungle tiger moment is normal, it's ok, and it never really goes away. We don't have to get rid of fear, we just need to make sure it doesn't rob us of the opportunity.

4.  Voor het grootste deel doet IEDEREEN zijn best.

For the most part EVERYONE is doing the best that they can.

5. In elke uitdaging, elk obstakel, elk probleem is er een kans om te leren en te groeien. Het is niet altijd gemakkelijk of leuk, maar het is er.

In every challenge, every obstacle, every problem there is an opportunity to learn and grow. It's not always easy or fun to find it, but it's there.

6. Het is prima om pijn en emoties te voelen als we tegenslag krijgen. Door de pijn te accepteren, en aan onze acties en gedrag te werken, zullen we eerder leren. In vergelijking met het geloof dat pijn en emoties slecht zijn (of tekenen van zwakte). Vaak proberen we onze emoties te onderdrukken, te verbergen of te verwijderen - wat ons de mogelijkheid ontneemt om te groeien.

It's ok to feel pain and emotions when we face adversity. By accepting the pain, staying on the mat, and going to work on our actions and behavior we're more likely to learn. That when we believe pain and emotions are bad (or signs of weakness) we usually try to suppress them, hide them, or get rid of them – which robs us of the opportunity to grow.

7. Geweldige studenten stellen veel geweldige vragen.

Great learners ask lots of great questions.

8. Geweldige leerlingen worstelen expres. Ze zoeken actief naar problemen, kansen en feedback die hen uitdaagt.

Great learners struggle on purpose. They actively seek out problems, opportunities, and feedback that challenges and stretches them.

9. Als het gaat om lesgeven en presenteren: echt en authentiek zijn is belangrijker dan gepolijst, energiek of motiverend zijn.

When it comes to teaching and presenting: Being real and authentic is more important than being polished, high energy, or motivational.

10. Het toepassen van deze principes is moeilijk, rommelig en een gevecht dat we elke dag kunnen aangaan.

That NONE of this is easy and NOBODY is perfect with it. Applying these principles is hard, messy, and a battle that we get to fight every single day.

Train Ugly is een aanrader voor iedereen die net als mij liefhebber is van Motorlearning en Mindset.

Voor meer informatie:

https://trainugly.com

Het Ultieme Brein van een Topschaker..
Lees hier alles over het Brein van een E-Sporter!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://sportbrein.com/