2 minutes reading time (499 words)

Dynamische Trainen? Bekijk hier de nieuwste training Gadgets..

126

In de afgelopen jaren zijn er al vele trainingsgadgets op de markt verschenen. Denk bijvoorbeeld aan SMARTGOALS of de STOBE bril. Dit zijn de nieuwste digitale gadgets waar een trainer  / coach zijn trainingen nog dynamischer mee kan maken..  

LedReact

SMARTGOALS, Fitlight en Exerlights (Hesjes met verlichting) maken allemaal gebruik van LED licht. Door middel van visuele prikkels kunnen keuzes van sporters worden beïnvloed, op deze manier zijn trainingen op een unieke manier in te richten. Een nieuw product is de LEDreact, een ronde schijf met vier LEDbanen. Als een speler binnen drie a vier meter van de schijf komt dan licht random één van de LEDlichten op. Richting en kleur verschijnen random (links, rechts, voor of achter, blauw, rood, groen of geel). Op basis van deze twee ingrediënten moeten spelers een vooraf gegeven opdracht uitvoeren. Benieuwd? Bekijk de onderstaande video: 

Zoals je kunt zien reageren sporters op de schijf die de richting aangeeft. Een van de kenmerken van Ledreact is eenvoud, dus aanzetten en spelen. De Ledreact disc kan wat extra's toevoegen aan de training of oefening. Met name het onverwachte leidt tot extra alertheid van spelers. Het is dan ook aan de creativiteit van de trainer hoe de schijf gebruikt kan worden. Zo kan het in combinatie gebruikt worden met pylonnen, ballen of partijlinten. Tijdens trainingen gebruikt de trainer soms auditieve instructies als 'links', 'rechts', 'voor', 'achter' of een kleur waarop spelers moeten reageren. Dit wordt met Ledreact volledige overgenomen. Al samenvattend is het weer een nieuwe trainingstool die gebruikt kan worden om trainingen dynamischer te maken.

Meer informatie? https://www.ledsreact.be/

Futboltek

Kaatsborden wie kent ze niet? De meeste clubs in Nederland beschikken over deze borden waar je tegen aan kunt schieten en je de bal als kaats weer terug krijgt. Nieuw is het product zeker niet maar effectief wel! Deze trainingstool wordt dan ook nog veelvuldig ingezet. Maar wat is dan de Futboltek? Simpelgezegd een kaatsbord 2.0, kijk maar:

Je ziet een bord met daarop 3 verschillende vlakken die omringt zijn door LED licht. Er zitten sensoren in die registeren wanneer de bal het bord raakt. De panelen kunnen worden verlicht in een vooraf bepaalde volgorde. Een trainer kan ook instellen dat ze willekeurig gaan oplichten. Daarnaast meet het systeem de verschillende tijden en het aantal hits. De informatie van elke test wordt opgeslagen in Databases, waarmee ze kunnen worden geanalyseerd en vergeleken worden met andere spelers. Het heeft een beetje weg van een Footbenaut of 360s van Benfica, dit zijn voetbalkooien waarbij spelers zich op verschillende manieren kunnen ontwikkelen. Het grote voordeel van de Futboltek is dat het op verschillende plekken neergezet kan worden. En zal in vergelijking met de Footbonaut en 360s financieel een stuk aantrekkelijker zijn..

Met SMARTGOALS zijn soortgelijken oefeningen ook te maken, zo zet ik vaak kaatsborden achter de SMARTGOALS. Op deze manier spelen ze de bal door de SMARTGOAL en moeten ze direct weer opkijken. Echter het nadeel is dat je geen meerdere kleuren kunt laten oplichten. Maar het komt grotendeels wel op hetzelfde neer.. 

Meer informatie? https://futboltek.com/es/inicio

Mis geen Penalty of Vrije trap meer door deze ‘Bre...
ACT (Acceptatie & Commitment Therapy), de Methode ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://sportbrein.com/