2 minutes reading time (488 words)

Het “Winnen door het Sportbrein” is KLAAR! – Download Gratis het E-book over Sport en Brein.

104

Eindelijk, na bijna 9 maanden zweten is ie af! Het E-book "Winnen door het Sportbrein" is vanaf vandaag Gratis te downloaden op Sportbrein.com. Lees hier meer over dit nieuwe E-book…

Wat vliegt de tijd, inmiddels ben ik al 4 jaar bezig met het brein en sport. Mijn enthousiasme is geboren tijdens mijn afstudeerstage bij MVV 1. In samenwerking met de Universiteit van Maastricht hebben we gekeken wat het effect was van Cogmed (Breintraining) bij profvoetballers? Spelers die onder andere in de eerste selectie speelde waren Nathan Rutjes, Tom van Hyfte en Bryan Smeets. Het verhaal van zijn treffer in dienst van de Graafschap tegen Ajax lijkt me bekend ;).  

In de jaren die volgden ben ik me verder gaan verdiepen in het brein. Zo kwam ik tot vele nieuwe ontdekkingen. Voor een trainer kan het bijvoorbeeld raadzaam zijn om 'oefenstof te gaan omdenken'. Veel van deze inzichten heb ik ook al gedeeld op mijn blog. Inmiddels ben ik 92 blogs verder en ontdek elke week weer nieuwe kansen voor sporters en coaches!

De NOS is begonnen met een analyse over het slecht presterend Nederlands Voetbal. Een pijnlijke conclusie is dat het Nederlands voetbal compleet is afgegleden. In de eerste aflevering ging het over onze Oosterburen. De Duitsers verkeerden 15 jaar geleden ook in een vergelijkbare crisis. Door vele innovatieve ideeën zijn ze uitgegroeid tot de huidige 'weltmeister'. Vele van deze innovaties worden ingevoerd door jonge ambitieuze trainers met nieuwe trainingsmethodes. Intelligentie en het brein staan vaak centraal in deze visie. Neem bijvoorbeeld Julian Nagelsman (Hoffenheim) die zegt: "De echte winst zit hem in het vergroten van wat hij 'de cognitieve snelheid' noemt. Hij wil dat zijn spelers sneller reageren op veranderende situaties in het veld. Anders gezegd: hij traint meer de hersenen van zijn spelers dan hun voeten en benen."

Ik ben het helemaal met Nagelsmann eens en ben daarom zelf ook begonnen met breingerichte trainingen. Hiervoor maak ik gebruik van het SMARTGOALS. Dit zijn mini 'doeltjes' met daarop LED lichtjes. Speel je door een 'doeltje' dan gaat op een ander doeltje een lichtje branden. Dit is een fantastische tool om sporters cognitief sterker te maken. Onderzoek wijst uit dat Motor Inhibitie een cruciale breinfunctie is voor voetballers (Het tegenhouden-uitstellen van impulsen of keuze). Deze breinfunctie is uitstekend te trainen met SMARTGOALS. In de onderstaande video zie je jeugdspelers van NEC/FCOSS tegenover elkaar. Op een gegeven moment laat ik twee Smartgoals oplichten. Spelers mogen niet door hetzelfde doeltje. Hierdoor moeten kinderen snel reageren en anders bewegen dan eerder gedacht. 

Zoals je waarschijnlijk al tussen de regels doorleest ben ik erg enthousiast over de kansen die verborgen liggen in het Sportbrein. Ik wil mijn enthousiasme graag delen, dit is de reden waarom ik mijn E-Book ook Gratis weggeef! Ontdek nog meer en Laat je verwonderen in de wereld van sporten, cognitie, gerichte trainingen, Smartgoals, Deliberte Play en meer! Download hieronder Gratis het E-Book "Winnen door het Sportbrein"!!!

Intelligym (PSV en AZ) en de Wetenschap achter dez...
Leer hier alles over de 'Neuromythes' in Sportcoac...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://sportbrein.com/