1 minute reading time (229 words)

Houd je Kop erbij

52

 Clubarts Rolf Timmermans en neuropsycholoog Marc Hendriks zijn in een Webinar te zien waar ze praktische consequenties van een goed functionerend werkgeheugen in het professionele voetbal bespreken.

Al worden vooral de denksporten geassocieerd met een sterk werkgeheugen, ook bij voetballen is een goed functionerend werkgeheugen onontbeerlijk. Doorgaans kunnen spelers de stand van de wedstrijd, het spel zelf, de instructies van de coaching, de bewegingen van de tegenstander, et cetera goed in het werkgeheugen verwerken en gebruiken bij hun eigen spel. Na een sportgerelateerde hersenschudding kan het werkgeheugen echter dusdanige problemen geven dat trainingen en vooral het spelen van wedstrijden uitgesteld moeten worden. Het professionele voetbal gaat zoveel sneller dat een gering probleem van het werkgeheugen al tot forse beperkingen tijdens wedstrijden kan leiden.

Bij PSV Eindhoven wordt het cognitief functioneren, zoals het werkgeheugen, bij alle professionals voor aanvang van het seizoen neuropsychologisch onderzocht. Bij een eventuele hersenschudding wordt dit opnieuw getest en bepalen de resultaten of een speler de training of wedstrijden weer kan hervatten.

Alvast een korte trailer, voor de volledige aflevering zie de link onder de video.

Bron: www.webinair.nl - Pearson Academy - Klik hier voor de hele aflevering (Gratis te bekijken - Registratie wel nodig)

Persoonlijk vind ik het een zeer interresante webinar. De twee sprekers geven een duidelijk beeld over het werkgeheugen en de relatie met voetbalprestaties. Later meer over hersenschade tijdens sporten...

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de sprekers 

Concentratie tijdens de topsportopleiding
Oefenstof ‘Omdenken’

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://sportbrein.com/