4 minutes reading time (726 words)

Lees hier alles over de Nieuwste Ontwikkelingen!

172

SMARTGOALS Skillgames,Bruggink Sports Constructions en vele nieuwe ontwikkelingen binnen Sportbrein, lees hier meer…

Ondanks de Coronacrisis staat Sportbrein alles behalve stil. De afgelopen weken was het toch een groot gemis om niet op het voetbalveld te staan. Deze periode gaf wel een mooie gelegenheid om druk bezig te gaan met andere projecten buiten het voetbal.

SMARTGOALS SkillGames

Sportbrein is een groot liefhebber van de SMARTGOALS, wekelijks worden spelers getraind met deze trainingstool. Met behulp van de SMARTGOALS is een zeer dynamische trainingssituatie te creëren, wat veel raakvlakken heeft met de chaostrainingen. Spelers leren op een impliciete manier om keuzes te maken in complexe en veranderende situaties. Scores kunnen via de app getoond worden. Nu komt er een prachtige aanvulling: SMARTGOALS lanceerde vorige week de Skillgames. Met deze applicatie kunnen trainers en clubs spelers testen en vergelijken. Daarnaast ontvangt elke speler een eigen SkillShield waarin zij persoonlijke resultaten kunnen bekijken van verschillende testen. Enkele voordelen van dit systeem is het meten van individuele prestaties en vaardigheden, het volgen van de ontwikkeling en het ontdekken van specifieke vaardigheden en de vergelijking van de resultaten gedurende het seizoen. Kortom een zeer toevoegde waarde voor wie veel bezig is met het testen van spelers. Persoonlijk ben ik zeer blij en verheugd om met deze tool te gaan werken, zeker bij individuele trainingen die ik veelvuldig geef. Hierdoor kan ik veel beter de resultaten inzichtelijk maken voor mijn spelers. Daarnaast geeft het mij ook feedback over bepaalde oefenstof. Deze kan ik dankzij de data die ik binnenkrijg wederom weer aanpassen. Benieuwd hoe het eruit ziet? Zie hier de video:

Wil je meer informatie?: info@smartgoals.nl

Bruggink Sports Constructions

Sportbrein is meer dan alleen voetbal zo werken we ook bij andere organisaties die prestaties willen verbeteren. Iedere Sport(er) is namelijk uniek en vraagt om een gerichte benadering. Het gaat dus om de kennis die beschikbaar is in de wetenschap en deze te koppelen aan de sport en de te leveren prestatie. Daarbij kunnen technologische middelen ingezet worden om sporters nog beter te trainen. Sinds kort werkt Sportbrein samen met Bruggink Sport Constructions. Bruggink Sports Constructions is dé specialist op het gebied van het bouwen van indoor en outdoor sport constructies, voor vaste trainingslocaties en voor evenementen. Dit bedrijf, dat geleid wordt door meervoudig Survival Kampioen Jochem Bruggink, bouwt door heel Europa Hindernisbanen. Bijvoorbeeld voor de Televisie serie van RTL7 "Nederlands Ruigste" hebben ze het finale obstakel in het Olympisch Stadion in Amsterdam gerealiseerd. Een baan van 100meter lang, 6 meter breed en met een hoogte tot wel 8 meter! Bekijk hieronder de video:

Daarnaast bouwen ze ook voor Politie, Defensie, Mudmasters en Crossfit. Inmiddels zijn we druk bezig met de 'Brein baan': verschillende principes uit de wetenschap in combinatie met technologische hulpmiddelen maken we de hindernisbanen multifunctioneel. Zodra we de eerste beelden hebben zal ik deze uiteraard delen.

Meer informatie: www.bruggink.world

E-Sports

E-Sports begint ook steeds populairder te worden. Wereldwijd zijn er al ruim 13 miljoen E-sporters die in competitieverband of in toernooien spelen. Daarnaast zijn er al 145 miljoen E-sports fans. Dit is bijna net zoveel als American Football dat 151 miljoen fans wereldwijd heeft. E-sport zorgt ervoor dat gaming industrie groter wordt dan de traditionele sportindustrie. De omzetverwachting voor 2021 is $180 miljard. Uit onderzoek blijkt dat actie spelletjes zoals Call of Duty positief kan zijn voor reactiesnelheid, concentratie en aandacht. Aan de andere kant, spannende, stressvolle of enge spelletjes werken negatief op ons zenuwstelsel. Verslaving (World of Warcraft) of agressie in het dagelijks leven (GTA) zijn helaas ook het gevolg van uren achter een scherm staren.

Sportbrein is momenteel druk bezig in E-Sport en dan met name de ontwikkeling van E-sporters. Helaas kan ik nog niet veel zeggen over dit toffe project, maar zodra er meer bekend is dan laten we het direct weten. Om je een beeld te geven van een E-Sporter, bekijk even het volgende filmpje van de Messi in Gaming: 

Naast al deze projecten mogen we ook weer de voetbalvelden op. De trainingen worden weer opgestart en de 1,5 is goed te doen, zeker met SMARTGOALS. Daarnaast gaan we ook verder met de nieuwste wetenschappelijke kennis te lezen, te onderzoeken, er iets van te leren en dit zoveel mogelijk te delen via onze blog. Wil je meer informatie over de bovenstaande projecten of heb je bijvoorbeeld suggesties voor een blog? Mail gerust naar info@sportbrein.com

Leer alles over 'Associative Learning'
Wetenschappelijke Review over de toepassing van Ne...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://sportbrein.com/