2 minutes reading time (463 words)

Performance Field voor Longa’30

2010

Voetbalclub Longa'30 uit Lichtenvoorde krijgt voor het nieuwe seizoen een gloednieuw Performance Field. Lees hier alles over dit unieke project met o.a. SMARTGOALS..

Dagelijks zijn er vele professionals bezig met wetenschappelijke vraagstukken omtrent prestatieverbetering en bewegen. Steeds meer focus gaat naar de specifieke inrichting van omgevingen. Juist deze specifieke inrichting is iets waar steeds meer Sportorganisaties en professionele voetbalopleiders voor kiezen. Ook de zondag Hoofdklasser Longa'30 gaat met deze landelijke innovatie trend mee. De Achterhoekse club met ongeveer 1200 leden heeft naast een duidelijke voetbalambitie ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid naar de gemeentelijke sportomgeving.

De realiteit is dat de hedendaagse jeugdige sporter minder beweegt met als consequentie dat coördinatie, balans, evenwicht, vormspanning en kracht afneemt. Dit probleem is niet nieuw en wordt op alle sportniveaus onderkend. Met dit in het achterhoofd, de ambitie van de club en de gemeentelijke verantwoordelijkheid is er een werkgroep gevormd bestaande uit de SAB (Stichting Accommodatie Beheer Longa'30), Longa'30, Centrum in Beweging en Sportbrein. Het doel was om een deel van de accommodatie zo in te richten dat bewegen bevordert. Na maanden van brainstormen, plannen maken en perfectioneren is dit het resultaat geworden:

Vele elementen en bewegingsuitdagende vormen zijn toegevoegd in dit project. Allereerst is er gekozen voor een groot zandveld waar volleybal, Beach handbal of Beach voetbal gespeeld kan worden. Vervolgens is er een betonnen krachtmuur voor fysieke oefeningen. Aan de andere kant van de muur is de welbekende trainingsheuvel geplaatst. Deze heuvel kent verschillend functies. Er zijn twee hellingen met verschillende hellingshoeken. Ook zijn er drie verschillende trappen toegevoegd. Dit alles is zeer geschikt om power (Snelheid en kracht) te trainen. Daarnaast zijn er verschillende lijnen in het kunstgras verwerkt. Daarop kunnen de spelers zelfstandig en op een speelse manier werken aan het verbeteren van hun voetenwerk, het wenden en keren en bewegingssnelheid. Verder wordt de binnenwand voorzien van verschillende muuropdrachten. Er zitten verschillende impliciete vormen van leren verwerkt in deze opdrachten.

Als kers op de taart zijn er de SMARTGOALS. Deze permanente opstelling van de SMARTGOALS is de combinatie van beweging en gaming. Met de SkillGames kunnen gebruikers via een app worden uitgedaagd om prestaties en skills te verbeteren. De SkillGames zijn attractieve oefeningen die met name de jeugd zal uitdagen om in beweging te komen. Bekijk hier deUrban SkillCourt van SMARTGOALS in Rotterdam:

Het grote voordeel van de SMARTGOAL poortjes is dat alle elementen uit de omgeving maximaal benut kunnen worden. Door scores of tijdsmetingen worden spelers nog meer uitgedaagd om lekker te gaan bewegen. Kortom het Performance Field zorgt voor een Vitaal sportpark, waarbij hopelijk vele jeugdigen en volwassen met veel plezier gaan bewegen. Eind April begint VARIO met de bouw van het veld. Zodra alles gerealiseerd is zal er een nieuwe blog volgen, Stay Tuned!

Bronnen:

https://variofields.com/

https://whsports.nl/product/smartgoals-skillcourt/

Het Dunning-Kruger Effect: Hoe goed ben je daadwer...
Neurofeedback Game Speciaal voor Voetballers

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://sportbrein.com/